Fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök Bátonyterenyén

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrök a napokban a balesetek megelőzése, az ittas járművezetők kiszűrése érdekében tartottak a közutakon fokozott ellenőrzést. A járőrök kiemelt figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök – vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak – előírásszerű használatának ellenőrzésére is.

A rendőrkapitányság munkatársai felhívták a járművezetők figyelmét a téli közúti közlekedés veszélyeire.  Nedves úttesten, ködben lassabban, nagyobb követési távolsággal érdemes közlekedni, és javasolt tartózkodni a kockázatos előzéstől! Fokozott figyelemmel kell lenni a gyalogosokra, különösen a zebrák, iskolák, buszmegállók környékén!

Bátonyterenyén és a környező falvakban a rendőrök az elmúlt két hétben közel 350 gépjárművet ellenőriztek, két személlyel szemben az intézkedő rendőrök szabálysértési feljelentést tettek közlekedési szabályszegés miatt, egy személlyel szemben indult ittas járművezetés miatt eljárás, két nem magyar állampolgárt állítottak hatóság elé szabálysértési eljárás lefolytatása céljából.

A szabályosan közlekedők részére a rendőrök a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága által rendelkezésre bocsátott hasznos közlekedési tanácsokat tartalmazó szóróanyagot és láthatósági mellényt, jégoldót, jégkaparót adtak át a rendőrök.