A tervek szerint halad a 21-es főút négysávosítása Tarnál és Bátonyterenyénél

A 21-es számú főút Tar és Mátraverebély, illetve Bátonyterenye környéki négynyomúsításánál a kivitelezés a tervek szerint halad – közölte a 3100.hu hírportál kérdésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Ismertették: a kivitelező a munkaterületen található anyagdepóniák rendezését és feltöltését végzi ebben az időszakban, de dolgoznak a Tar településhez tartozó Köves-tető sziklarész bontásán és az elkészülő sziklarézsű stabilizálásán, illetve az ottani műtárgyak egyes elemeinek betonozását végzik.

Bátonyterenye környékén jelenleg a közműátépítéseken dolgoznak, befejezik a vízelvezető csatornák építését, végzik az egyes műtárgyak betonozását, illetve a betonozás előkészítését. A kapcsolódó, Mátraverebély és a szentkúti kegyhelyhez vezető összekötő út projektje jelenleg előkészítés alatt áll, már rendelkezésre állnak az útépítés engedélyezési tervei – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A kapcsolódó beruházásról nyilvánosan elérhető dokumentációból kiderült: a főúton Mátraverebélyben kialakítandó körforgalomból indulva az új nyomvonal a település és a főút által közrezárt zöldterületen keresztül halad majd és a domboldalban csatlakozik be az úgynevezett régi 21-es Mátraverebély és a szentkúti elágazó közötti szakaszába. A települést elkerülő új, összekötő útszakasz mintegy 600 méteres lesz.

Forrás: 3100.hu