Elfogták a rendőrök az endrefalvai betörőt

Egy 28 éves férfit állítottak elő a szécsényi rendőrök.

Lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szécsényi Rendőrkapitányság egy 28 éves endrefalvai lakos ellen.

A férfi 2020. április 27-re virradóan Endrefalván egy családi ház udvarára bemászott, ahol a fészer ajtaját megkísérelte kifeszíteni, de nem sikerült. Ezt követően a garázs faszerkezetű falát megbontotta, és az épületből két láncfűrészt, autógumit és alufelnit, valamint több kézi szerszámgépet tulajdonított el. Pár nappal korábban egy másik családi ház garázsának ablakát betörte, majd a helyiségbe bemászott és onnan hegesztőtrafót, két ipari flexet, gázrózsát és egyéb használati tárgyakat lopott el. A helyi lakos a napokban a településen továbbá egy boltba is megkísérelt betörni. A kereskedelmi egység külső és belső nyílászáróját megrongálta, azonban a belső ajtót nem tudta kinyitni, így a boltból nem tudott semmit eltulajdonítani.

A rendőrök a nyomozás adatai alapján a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit beazonosították, elfogták és kihallgatták. A hatóság tagjai a terhelt lakásán megtartott kutatás során az eltulajdonított eszközöket lefoglalták.