Kormányzati segítség: vadhúst kaptak a balassagyarmati kórház dolgozói

Balassagyarmat, 2020. május 7. Villányi Péter, a Villányi-Vad Kft. tulajdonosa (b), Markó József gazdasági igazgató (j3), Szabó Géza főigazgató főorvos (j2) és Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára (j) a helyi vadgazdálkodók által az egészségügyi dolgozók részére felajánlott vadhús átadásán a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet előtt 2020. május 7-én. Elsők között kapták meg a balassagyarmati kórház dolgozói azt a száz kilogramm feldolgozott, kiváló minőségű hazai vadhúst, amivel a vadgazdálkodók önkéntes akciója keretében segítik az orvosok és ápolók ellátását. MTI/Komka Péter

A balassagyarmati kórház dolgozói az elsők között kapták meg azt a száz kilogramm feldolgozott, kiváló minőségű hazai vadhúst, amivel a vadgazdálkodók önkéntesen segítik az orvosok és ápolók ellátását – közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.

Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár személyesen adta át a környékbeli vadászok adományát, és köszönte meg az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját – ismertette a szaktárca.

Az államtitkár a közlemény szerint elmondta, hogy az AM  tájegységi fővadászainak szervezésében országszerte vadétellel járulnak hozzá az egészségügyi dolgozók munkájának támogatásához. A széleskörű társadalmi összefogás keretében a vadászok és vadgazdálkodók által felajánlott vadhúsból profi szakácsok által elkészített vadételt, vagy biztonságos körülmények között feldolgozott vadhúst adományoznak a kórházaknak. Az akció keretében országszerte 35 helyszínen, mintegy 5000 adag vadétel kerül a kórházi dolgozók asztalára.

A Nógrád megyei Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetének felajánlott szarvashúsból összesen kétszáz adag ételt készítenek el a dolgozóknak.

Az agrártárca államtitkára kiemelte: a jó szándék kiegészül azzal, hogy az embereknek lehetőségük nyílik megismerni a kiváló minőségű hazai vadételeket. Kiemelten köszönetet mondott a szaktárca tájegységi fővadászainak, akik kidolgozták és országszerte összefogják a programot, valamint minden vadgazdálkodónak, szakácsnak, vadhúsfeldolgozónak, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez.