24 fertőzöttet találtak a pásztói idősek otthonában

Fotó: illusztráció (MTI)

18 lakó és 6 dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív a pásztói idősek otthonában – közölte a Facebook oldalán a város polgármestere. 

Farkas Attila azt írta: az előírásoknak megfelelő védekezés ellenére is bejutott a Covid-19 nevű betegség az intézménybe. Hozzátette: a 24 fertőzött nagy része semmilyen jelét nem mutatja a vírus jelenlétének, csupán 4 idős személynek és a dolgozóknak vannak enyhe tünetei.

A város első embere kiemelte: a pozitív esetek közül senki nem áll kórházi kezelés alatt. Az ellátottak hozzátartozóit telefonos megkereséssel tájékoztatták az idősek állapotáról, a továbbiakban erre írásos formában is sor kerül.

“A Népegészségügyi Főosztály előírásának megfelelően intézményünkben kialakítottuk az izolációs szobákat, így elkülönítve a pozitív és negatív teszttel rendelkező időseket. Dolgozóink részére biztosított a védekezéshez szükséges teljes védőfelszerelés, illetve folyamatosan történik az intézmény fertőtlenítése – világított rá a polgármester.

-Köszönöm az ott dolgozók emberfeletti munkáját, az idősek és hozzátartozóik türelmét és megértését! Jobbulást és jó egészséget mindenkinek! Vigyázzunk egymásra! – zárta gondolatait Farkas Attila.