Újabb négy körözött személyt fogtak el a rendőrök Nógrád megyében

Fotó: illusztráció

Mindannyiuk ellen elfogatóparancs volt érvényben, a Nógrád megyei rendőrök két nap alatt fogták el őket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2021. február 18-án 9 óra 40 perckor ellenőriztek Salgótarjánban, a Budapesti úton egy 41 éves helyi férfit, aki ellen közérdekű üzem működésének megzavarása bűncselekmény elkövetése miatt a Balassagyarmati Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

Ugyanezen a napon 13 óra körül a rendőrök Balassagyarmaton fogták el azt a 23 éves drégelypalánki lakost, akinek a körözését a Balassagyarmati Rendőrkapitányság rendelte el, mivel a férfi nem kezdte meg a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését.

A délutáni órákban a pásztói járőrök igazoltatták Tar belterületén azt a 35 éves férfit, aki ellen a Pásztói Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki. Az egyenruhások az ellenőrzés során megállapították, hogy a helyi lakos a rá kiszabott pénzbírságot nem fizette meg, amelyet az illetékes hatóság elzárásra változtatott át.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai február 19-én 17 óra 45 perckor elfogtak egy 33 éves salgótarjáni férfit, akinek körözését a Balassagyarmati Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elrendelte, mivel a  kiszabott büntetésének letöltésére a kijelölt intézetbe a megszabott határidőig nem vonult be.

A hatóság tagjai mind a négyüket az illetékes rendőrkapitányságokra előállították, a 41 éves salgótarjáni lakost őrizetbe vették, a másik három férfit a Balassagyarmati Fegyház és Börtönbe szállították.

Forrás: police.hu