Langó Nándorék nyerték a hatodik Palóc Historic Rallyt | Concrete Média

A Mercedes W126-os autóval versenyző páros végig jól teljesített, magabiztosan nyerték a július 31-augusztus 1-je között lebonyolított eseményt.

A Langó Nándor – Lencsés Tamás páros nyerte a hétvégén megrendezett Palóc Historic Rallyt – tájékoztatta a Concrete Médiát az esemény társszervezője. 

Romhányi Máté elmondta: a Mercedes W126-os autóval versenyző páros végig jól teljesített, magabiztosan nyerték a július 31-augusztus 1-je között lebonyolított eseményt. A dobogó második fokára Fodor Györgyék állhattak fel, Csermely Gyuláék pedig harmadikok lettek.

Közel 250 kilométeres kihívás várt a mezőnyre

A több mint fél évtizedre visszatekintő versenyt 2016-ban Balló Tibor rendezte meg elsőként. Az esemény akkor még csupán túraként szerepelt a szervezők és az indulók naptárában, mára viszont egy nívós rallyvá nőtte ki magát, ahol a résztvevők a verseny mellett Palócföld nevezetes helyszíneit is körbe járhatják, és a tájjellegű ételekbe is belekóstolhatnak.

Korábban csak veterán és klasszikus kocsikkal vágtak neki a futamnak az indulók, idén viszont már modern autókkal is teljesítették többen a közel 250 kilométeres távot. A Tradiconal kategóriában GPS-t és telefont sem lehetett használni a tájékozódáshoz, a másik két osztályban viszont a modern berendezéseket is engedélyezték.

Negyvenen vágtak neki a 2021-es futamnak 

Az eredeti tervek szerint 46-an indultak volna a historic-on, de csak 40-en tudtak rajthoz állni szombaton. Ugyanakkor két autó műszaki hiba miatt nem tudta teljesíteni a kijelölt távot, egy párost pedig ki kellett zárni, mivel kihagyták az egyik ellenőrző pontot.

Sokakat csábítottak a gyönyörű járgányok a különböző helyszínekre, hiszen olyan autókat is megcsodálhatnak az érdeklődők mint például a Cadillac Eldorado, a Volvo Amazon, a Triumph Spitfire, vagy éppen a Porsche 911.

Bercelről rajtoltak, és Béren értek finishbe az autósok 

A rallye július 31-én, szombaton Bercelről indult, az első időellenőrzés a szécsényi kastélynál volt, a második Alsótoldon, a harmadik pedig a bánki parkolóban. A résztvevők ezt követően érték el az első napi céljukat, mely Nógrád község sportpályáján volt, a helyszínen a futam fővédnöke, Balla Mihály orsszággyűlési képviselő intette le zászlójával az érkezőket és gratulált a versenyzőknek.

Másnap innen startolt el a mezőny, az időellenőzés vasárnap a nézsai kastélynál volt, majd a béri Andezit Hotelnél értek finishbe az autósok, ahol egy finom ebéd után megtartották a díjátadót is.

Az elimeréseket Maczó László, az Andezit Hotel tulajdonosa, Romhányi Tibor, az esemény szponzora, Varga Richárd, Nógrád község polgármestere, és Balázs Ferenc, Nézsa község önkormányzatának képviselője nyújtotta át a legjobbaknak.

Serlegek és különdíjak is gazdára találtak

Az abszolút értékelés során, ahol csak az oldtimer kategóriák: tehát a Tradicinal és a Club vett részt, az első három helyezett kupákat kapott, míg a teljes mezőny legjobbjai különdíjakat: öt liter Gulf klasszik motorolajat és márkás whiskyket vehettek át. Az eseményt az R-Carnet Service, a Jameson, a Gulf, a Mahle, valamint Bercel, Nógrád, Bér, Nézsa és Cserhatszentiván községek önkormányzatai támogatták.

Remek hangulatban telt a verseny, már most készülnek a 2022-es futamra

-Az időjárás sajnos nem fogadott a kegyeibe minket a hétvégén, ettől függetlenül végig remek hangulatban telt a verseny, azt gondolom, hogy mindenki nagyon jól érezte magát.  Természetesen jövőre is visszavárjuk őket, a hetedik Palóc Historic Rallyra, melyet már most elkezdünk szervezni – hangsúlyozta Romhányi Máté, az esemény társszervezője.