AZ OKOS FALUVÁ VÁLÁS ÚTJA ÉS KAPCSOLÓDÓ TÁMOGATÁSI FORRÁSOK

AZ OKOS FALUVÁ VÁLÁS ÚTJA ÉS KAPCSOLÓDÓ TÁMOGATÁSI FORRÁSOK” c

A Smart Communities 2.0 – How to be smart in the countryside? elnevezésű projekt keretében a szlovák-magyar határmenti térségben, így Nógrád megyében, Besztercebánya és Kassa körzetekben is olyan programokat szervezünk, amelyek segítik a vidéki, elsősorban falusi önkormányzatokat az „okossá” válásban és tájékoztatjuk őket a támogatási források elérhetőségeiről.

Az Okos Falu pilot kurzus keretében mutatjuk be a projektmunka eredményeként elkészült Jó Gyakorlatok Kézikönyv, az Okos Adatbázis és az Iránytű a települési önkormányzatoknak kínál a smart fejlesztések tervezéséhez kézzelfogható segítséget, valamint tájékoztatás nyújtunk az okos falu fejlesztési elképzelésekre a következő években pályázható vidékfejlesztési támogatási forrásokról.

A projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, valamint az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Időpont:

  • január 27. Cered (Négy Tó Panzió) és online, kezdés 9.00
  • január 28. a szlovák célterületen online (Besztercebánya és Kassa körzetek falvainak), kezdés 9.00

Jelleg: képzés / előadások

Forma: hibrid (személyes és online)

Előadások témái:

  • a projekt tevékenységeinek bemutatása (célok, tevékenységek, eredmények), a projekt illeszkedése a térségek területfejlesztési terveihez – előadó: Kneisz Ildikó – mindkét napon
  • a térségek területfejlesztési programjainak, dokumentumainak bemutatása, támogatási források – előadók: Murányi Bálint (Nógrádi Megyei Önkormányzat) és Bíró Anna (MNVH) (Cereden), ……………………………… (pénteken – szlovák területfejlsztésről)
  • a projektben elkészült dokumentumok bemutatása, az okossá váláshoz vezető út ismertetése – előadók: Dr. Szabó Pál és Dr. Szalkai Gábor (ELTE) – mindkét napon

Szervező:

Interindustria Tudásközpont Alapítvány, konzorciumvezető

(Eötvös Loránd Tudományegyetem, Regionális Tudományi Tanszék oktató-kutató kollégáinak közreműködésével)

Program és jelentkezési lap:

Minden Nógrád megyei települési és kisebbségi önkormányzat + Besztercebánya és Kassa körzetek önkormányzatai kaptak meghívót.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

www.skhu.eu       www.smartcommunities.eu