Szavaztak a balassagyarmatiak, akarnak-e fegyvert szállítani Ukrajnába – mutatjuk az eredményt!

Szavazást tartottak egy népszerű balassagyarmati facebook csoportban arról, hogy ki támogatja a hazánkból Ukrajnába történő fegyverszállításokat, és az orosz energiahordozók importjának leállítását. A szavazás pénteken indult, nem sokkal azután, hogy az ukrán elnök fegyverek szállítására és az orosz gáz- és olajcsapok elzárására szólította fel Magyarországot. Ezt a kormány visszautasította, mivel ez ellentétes hazánk biztonságával és érdekeivel.

A szavazás eredménye jelenleg: a balassagyarmati voksolók 98,3 százaléka ellenezte a hazánkból történő fegyverszállításokat és az orosz gáz- és olajcsapok elzárását, és mindössze 1,7 százaléknyi szavazó támogatta ezeket az intézkedéseket.

A magyar kormány a háború kezdetétől következetesen a Magyarországról történő fegyverszállítások és az energetikai szankciók ellen foglalt állást. Az ellenzék fegyverszállításokat támogató álláspontját viszont Márki-Zay Péter után nemrégiben Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Cseh Katalin is világossá tette.