Öt nap alatt hét személyi sérüléses baleset történt Nógrád megyében

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel, valamint a jogszabályok előírásainak megfelelően közlekedjenek! Ne feledjék: mindenkit hazavárnak!

Bátonyterenye belterületén közlekedett 2022. június 2-án a délutáni órákban motorkerékpárral az 53 éves férfi, amikor nekiütközött az előtte haladó és balra kanyarodni szándékozó személygépkocsinak. A baleset következtében a motorkerékpár vezetője megsérült.

Pásztó irányából Mátraszőlős felé közlekedett személygépkocsival június 4-én a reggeli órákban a 23 éves nő, amikor nekiütközött az előtte, vele azonos irányba haladó gépjárműnek. A baleset következtében mindkét gépkocsi a szalagkorlátnak ütközött, a sofőrök megsérültek.

Ugyanezen a napon a délelőtti órákban haladt Érsekvadkert irányából Ipolyszög felé a 18 éves személygépkocsi vezető, amikor nekiütközött az előtte haladó és forgalmi ok miatt lassító gépjárműnek. A baleset során a vétlen jármű utasa sérült meg.

Domaháza irányából Zabar felé közlekedett június 6-án 8 óra 36 perckor kerékpárral a 20 éves járművezető, amikor a lejtős, jobbra ívelő kanyarban a kerékpárral elesett és megsérült.

Az elmúlt öt napon további három személyi sérüléssel járó és tizenkettő anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a megnövekedett forgalomban a lassúbb haladás mellett legfontosabb a követési távolság növelése. A biztonságos közlekedés érdekében az Önök előtt haladó járműtől mindig olyan távolságot tartsanak, hogy annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjanak állni. A szakértők azt tanácsolják, hogy a mindenkori követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva az Önök által vezetett jármű két másodperc alatt megtesz.

Kérjük, vezessenek óvatosan és körültekintően!

Forrás: police.hu