Kilenc baleset történt három nap alatt Nógrád megye útjain

Fotó: police.hu

Nógrád megyében az elmúlt három napon öt személyi sérüléssel járó és négy anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

Keszeg belterületén közlekedett 2022. július 22-én a délelőtti órákban egy 34 éves férfi személygépkocsival, amikor vezetés közben elaludt és a járművel az úttest melletti vízelvezető árokba hajtott, ahol egy beton hídnak ütközött. A baleset következtében a sofőr megsérült.

Ugyanezen a napon a déli órákban, Szécsényben haladt személygépkocsival egy 29 éves nő, amikor az útkereszteződésben balra nagy ívben kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget és nekiütközött a szemből érkező és egyenesen tovább haladni szándékozó személygépkocsinak. A balesetben a vétlen jármű utasa megsérült.

Salgótarján külterületén a 21-es számú főúton közlekedett július 24-én 11 óra 10 perc körül egy 63 éves nő személygépkocsival, amikor az előtte haladó és jobbra kis ívben kanyarodó gépjárműnek, majd a szembejövő forgalmi sávban közlekedő autóbusznak ütközött. A baleset során a személygépkocsit vezető nő megsérült.

A megye rendőrei az elmúlt három napon további kettő személyi sérüléssel járó és négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az elkövetkező napokban is folytatódó hőség továbbra is jelentős terhelést jelent a szervezet számára. Kérjük, ha tehetik, a kora reggeli órákban induljanak útnak, fogyasszanak megfelelő mennyiségű alkoholmentes folyadékot, és hosszabb út során tartsanak többször pihenőt. Legyenek türelmesek a közlekedés többi résztvevőjével szemben, vezessenek kissé lassabban, és tartsanak nagyobb követési távolságot!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu