A negyedik adventi hétvégét ünnepelték Bátonyterenyén (fotók, videó)

Idén több helyszínen, kisebb közösségeket megszólítva, velük együtt ünnepelve rendeztek karácsonyváró délutánokat Bátonyterenyén – tudtuk meg a szervező, Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

Maruzs-Molnár Ágnes elmondta: szombaton délután a kisterenyei Flóra szobor előtti téren csendültek fel a karácsonyi dallamok. A rendezvényen műsort adtak a helyi óvodások és a Kisterenyei Palóc Népdalkör, valamint a Kastélykerti Nyugdíjas Klub tagjai.

Az ügyvezető hozzátette: a szervezők a programhoz kapcsolva jótékonysági süteményvásárt is tartottak, melyhez sok-sok szorgos kéz járult hozzá, szülők, nagyszülők, baráti közösségek érkeztek és kínálták süteményeiket. A vásár során 110.000 forint gyűlt össze a kisterenyei Angyalkert és a Tölgyfa óvodák javára, melyet a szervezők hétfőn el is juttattak az intézményekbe.

– Szintén ezen a napon a maconkai Szent István templom kertjében betlehemes játékot mutattak be a helyi hagyományőrzők. A műsorra sokan kilátogattak, igazi közösségi élményt hoztak el a szereplők a közönségnek – hangsúlyozta Maruzs-Molnár Ágnes.

Ezt követően ismertette: vasárnap délután a bányavárosban gyűltek össze az érdeklődők, ahol a helyi mazsorettek műsora és a Bátonyterenyei Erkel
 Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola színjátszó csoportjainak előadása varázsolt karácsonyi hangulatot a résztvevők körében.

Az ügyvezető kiemelte: a helyi önkormányzat jóvoltából a művelődési központ munkatársai minden helyszínen zsíros kenyérrel, forró teával és forralt borral is kedveskedtek a vendégeknek.