Novák Katalin: meg kell védenünk a családi értékeket

A hagyományos család, amely a zsidó-keresztény kultúra alapját adja, támadások kereszttüzében áll, ezért meg kell védenünk a családot és a családi értékeket – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök az ENSZ Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának éves ülésén hétfőn New York-ban.

A köztársasági elnök angol nyelvű beszédében figyelmeztetett: „soha nem látott erők dolgoznak azon, hogy a családokat szétszakítsák” és eltántorítsák a fiatalokat a gyermekvállalástól, s jóllehet sokan idejétmúltnak gondolják a családos életet, Novák Katalin a hagyományos családok mellett kiállva leszögezte: „értékeink az idő múltával sem változnak”.

Az államfő felhívta a figyelmet rá, hogy az anyából, apából és gyerekekből álló családok „célkeresztbe kerültek”, mitöbb, „sokan lenézik azokat, akik a gyermeknevelésben teljesednek ki”. Noha sokan támadják a családközpontú magyar modellt és „meg akarják akadályozni, hogy magunk döntsünk arról, hogyan neveljük a gyermekeinket”, Novák Katalin kijelentette: „meg fogjuk védeni gyermekeinket, kultúránkat és a hagyományainkat”.