Második alkalommal rendeznek autós szimulátor bajnokságot Salgótarjánban (videóval)

Második alkalommal rendez autós szimulátor bajnokságot a Sport Event Planning Salgótarjánban, a KultPont Kávéházban május 26-27-e között – tájékoztatta a Concrete Médiát az esemény főszervezője.

Susán Vilmos elmondta: a nagyszabású versenyt ezúttal is három kategóriában (jogosítvány nélküli, jogosítvánnyal rendelkező versenyzők, licensszel rendelkező autóversenyzők) írták ki.

Hozzátette: a résztvevők körülbelül tíz percet fognak a szimulátorban tölteni, ezalatt 8-12 kört tesznek meg, melyek közül a legjobb köridő számít majd az értékelésnél. Susán Vilmos kiemelte: nevezni a helyszínen lehet, és minden kategória külön kerül értékelésekre.

-Köztudott, hogy egyre többen e-sportolnak az országban és Salgótarján térségében is, viszont sokaknak nincs lehetősége arra, hogy egy olyan realisztikus szimulátorba üljenek, melyben az autóversenyzők is gyakorolnak. Mi ezt biztosítjuk számukra a második ilyen bajnokságunkon, ráadásul ezúttal egy új, magyar fejlesztésű Traction Lost Szimulátorral. Emellett két VR szemüveggel, friss flekken ételekkel, értékes nyereményekkel és még számos meglepetéssel várjuk a hozzánk látogatókat – emelte ki a főszervező.

-Bízunk benne, hogy legalább olyan sokan lesznek majd mint a korábbi eseményen, akkor csaknem félezren vettek részt a bajnokságban. Mindenkit nagy szeretettel várunk! – hangsúlyozta Susán Vilmos, majd hozzáfűzte: az eseményt a R-Carnet Service, a Concrete Média, a KultPont Kávéház, a Gamerland, valamint az AST támogatja.