Késeléssel és megöléssel fenyegettek egy férfit a salgótarjáni buszpályaudvaron

Fotó: illusztráció

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették azt a férfit, akit több bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparanccsal köröztek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2023. június 19-én délben érkezett bejelentés, miszerint a sértettet Salgótarján távolsági autóbuszpályaudvartól a Bartók Béla úton követi egy általa ismert férfi, aki bejelentőt folyamatosan megveréssel, megszurkálással és megöléssel fenyegetve 25 ezer forintot követel tőle. Az agresszív támadó a pénz megszerzése érdekében a sértettet egy alkalommal megütötte, és hogy fenyegetésének nyomatékot adjon derekához nyúlt, ahol a sértett egy kés nyelét vélte felfedezni, amit végül nem vett elő. A bejelentő pénz hiányában nem tudta teljesíteni a 20 éves férfi követelését, amit üres pénztárcájának megmutatásával bizonyított. Mivel a támadó továbbra sem tágított, ezért a sértett egy kölcsönkért mobiltelefonról megtette a bejelentést, amit látva az elkövető zsákmány nélkül elmenekült. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói az ismeretlen helyen bujkáló férfi ellen erőszakkal, élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A hatóság a 20 éves férfit gyanúsítja azzal a lopással is, amelyet június 28-án követett el egy salgótarjáni sportruházati üzletben, ahol vásárlási szándékot imitálva egy sportcipőt felpróbált, majd az eladót megtévesztve – használt lábbelijét hátrahagyva – lábán az 55 ezer forint értékű cipővel egy autóba beülve távozott.

A nyomozók gyanúja szerint a férfi további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.

A férfi – a rendőrség által kiadott elfogatóparancs és a körözési eljárás hatására – július 1-én az esti órákban föladta magát és önként megjelent a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon, ahol az egyenruhások elfogták. Gyanúsított kihallgatását követően a hatóság tagjai őt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

Forrás: police.hu