Világszínvonalú orvosi eszközökkel bővül a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház műszerparkja

Fotó: Facebook/Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház

A Modern Városok Program keretében megvalósult komplex kórházi fejlesztés részeként, március végén új orvosi eszközök megvételére közbeszerzési eljárás került kiírásra.

2024. április 23-ai ajánlattételi határidővel beérkeztek az ajánlatok. Ezzel a műszercsomaggal válik teljessé a szívkatéteres labor orvostechnológiája. Ezen eszközök birtokában már minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy a működéshez szükséges engedélyek megszerzését elindítsák. A beszerzésre kerülő 10 különféle eszköz összértéke közel 280 millió Ft.

Ezek között a legösszetettebb készülék az intraaortikus ballonpumpa, melynek segítségével a súlyosan károsodott szívműködésű betegek keringését tudjuk mesterségesen támogatni.

Beszerzésre kerül továbbá egy speciális, magas tudású kardiológiai UH készülék, egy nagytudású vérgáz elemző készülék, és egy, az alvadási paraméterek gyors és komplex meghatározására alkalmas berendezés.

A csomag részét képező, magas tudású betegőrző monitorok a kardiológiai intenzív osztályon biztosítják a betegek folyamatos megfigyelését.

Ezeken felül egy terheléses EKG-val és egy 24 órás megfigyelésre alkalmas EKG készülékkel is gazdagodik a kórház eszközparkja. Az utóbbi akár a beteg otthonában is rögzítheti a szívműködést.

A szívkatéter labor kiegészítő eszközeinek beszerzése révén egy újabb világszínvonalú gépparkkal büszkélkedhet a kórház. A betegeket megkímélve a távolabbi utazás fáradalmaitól, a közeljövőben már helyben vehetik igénybe a fejlesztésekhez kapcsolódó egészségügyi szolgáltatásokat.

Forrás: Facebook/Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház