Megnyílt az új élelmiszerüzlet Bátonyterenyén

Augusztus közepén új élelmiszerüzlet nyílt Bátonyterenyén, az Ózdi úti „CBA” helyén. A bolt, -mely tizenkét fő számára biztosít munkalehetőséget – kívül-belül egyaránt megújult, tágasabb lett, és szélesebb áruválasztékkal várja a vásárlókat –tudtuk meg Orosz Tamástól, a Bátony Uniker Kft. ügyvezetőjétől, aki azt is hozzáfűzte: feleségével együtt kihívásnak tekintik az üzletnyitást, de a lehetőségért köszönettel tartoznak a városvezetésnek, akik támogatták az elképzeléseiket.

Az előzmények mindenki számára ismertek. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. csődjét követően számos üzlethelyiség zárta be kapuit a vásárlók előtt Nógrád megyében. Bátonyterenyén négy üzletről kellett „lemondaniuk” a lakóknak, ami jelentős hiányt okozott a városban. Az önkormányzat folyamatosan kereste a megoldást a problémára, végül úgy döntöttek, hogy az 1994-ben alakult Bátony Uniker Kft-nek adják ki az Ózdi úton található – városi tulajdonban lévő – ingatlant.

–Az volt a szándékunk, hogy olyan befektetőket keressünk, akik azonnal meg tudják oldani ezt a problémát. A képviselő-testület egyhangú döntéssel egy helyi vállalkozót bízott meg az élelmiszerbolt üzemeltetésével. Kisterenyén ugyanakkor még keressük a megoldást az üzlethiányra – hangsúlyozta a bolt ünnepélyes átadóján Nagy-Majdon József, polgármester.

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, aki szintén jelen volt azt mondta: mintaértékű, amit a bátonyterenyei önkormányzat ebben a kérdéskörben megtett. – Más települések számára is szívesen állítja az ember jó példaként. Miután szembesültek azzal, hogy ellátási probléma alakult ki, próbálták keresni a megoldást. Szerencsére volt egy vállalkozó, aki belevágott. Ez az első olyan, korábban bezárt bolt – legalább is a mi közvetlen térségünkben –, amely tartalommal töltődött meg, tehát „visszatalált” a piacra- emelte ki a honatya.

A Bátony Uniker Kft ügyvezetője ugyanakkor rámutatott: az itt élő emberek igényeinek figyelembe vételével döntöttek úgy, hogy a felújítás után valami hasznosat alkotnak az ingatlanban. Mint kifejtette: a helyiek örömére egy egyedi megjelenésű, árutól roskadozó üzlet nyitotta meg kapuit, emellett tizenkét fő számára biztosítanak munkalehetőséget. Orosz Tamás hozzátette azt is: feleségével együtt kihívásnak tekintik az üzletnyitást, de a lehetőségért köszönettel tartoznak a városvezetésnek, illetve a képviselőknek, akik támogatták az elképzeléseiket.