Jótékonysági estet tartottak Mátraverebély-Szentkúton (videó)

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdeményezésére, hagyományteremtő céllal indult útjára 2022. évben a Rendőrség Napja alkalmából Mátraverebély-Szentkúton megszervezett jótékonysági est, amelyet idén április 21-én rendeztek meg. A koncert fővédnöke dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány, akit dr. Horváth Ádám István r. ezredes, rendőrségi tanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója képviselt.

A hangversenyt megelőzően a rendőrség ünnepe alkalmából a főoltárt ékesítő Szűzanya szobor is arany sujtásos rendőrkék ruhába öltözött, amelyet külön erre az eseményre, Varga Ottóné ipolytarnóci menyasszonyi ruhakészítő készített és a vármegye rendőrfőkapitánya adományozott a kegyhelynek.

A programot dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, valamint dr. Orosz Lóránt, a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely igazgatója nyitotta meg. A rendezvényen résztvevők a kegyhelytemplomban ünnepi hangversenyt hallgathattak meg a Bátonyterenyei Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak előadásában.

A koncertet követően Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd a résztvevők a tavalyi jótékonysági est kedvezményezett képviselőinek beszámolóját hallgathatták meg az összegyűjtött adomány felhasználásáról.

A szervezők az idei jótékonysági koncert bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel. A nemes célú rendezvényen közel százan vettek részt. A program zárásaként az összegyűlt, több mint egymillió forint adományt Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya adta át Klarissza nővérnek, az idősek otthona vezetőjének.

Forrás: police.hu