Kazánházban bujkált a tolvaj Bátonyterenyén

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség lopás kísérlete miatt emelt vádat egy férfi ellen, akit egy kiszemelt bátonyterenyei ház pincéjében értek tetten.

A vádlott tavaly októberben egyik éjszaka a kerítésen átmászva jutott be egy bátonyterenyei lakóház udvarára, ahonnan – az ajtóban hagyott kulcs segítségével – lement az ingatlan alagsorában lévő kazánházba. Innen akart lopni, de időközben egy ismerősével együtt hazaérkezett a ház tulajdonosa, ezért a betörő a kazánház nyitott ajtószárnya mögé bújt. A házigazdának azonban gyanús lett a nyitott ajtó, amikor pedig felfedezték a tettest, ő kirohant a kertbe és a kerítésen át elmenekült anélkül, hogy bármit magával tudott volna vinni.

Az eljárás során a ruházata alapján sikerült azonosítani a férfit, de a szemtanúk felismerték őt. A többszörös visszaeső vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta, és azt, hogy a bíróság tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától is. A vádlott előélete miatt csak a büntetés háromnegyed részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra az indítvány szerint.

Fotó: illusztráció