Kirabolták az egyik szécsényi iskolát, rövid időn belül elfogták a tettest

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2017. december 27-én 8 óra 30 perckor tettek bejelentést, miszerint az egyik szécsényi oktatási intézménybe ismeretlen elkövető betört és onnan készpénzt lopott el.

A rendőrök az azonnalos forrónyomos intézkedések eredményeképp rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 45 éves Sz. Györgyöt. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017. december 22-én 18 óra és december 27-én 8 óra 30 perc között az egyik szécsényi oktatási intézmény ablakát egy darab térkővel betörte, majd az ablakot kinyitotta és bement az ingatlanba. Sz. György ezt követően a nyitott szekrényből és páncélkazettából több tízezer forint készpénzt tulajdonított el.

A férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2017. december 3-án a délutáni órákban, ugyanezen oktatási intézmény egyik gépjárművének indítókulcsait magához vette, majd a gépkocsival engedély nélkül közlekedett Szécsény belterületén.

A rendőrök a férfit elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozók az eltulajdonított készpénz egy részét megtalálták és lefoglalták. A férfi ellen lopás és jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szécsényi Rendőrkapitányság.