Négy baleset történt a csúszós utakon Nógrád megyében

Az elmúlt 24 órában a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy férfi személygépkocsival haladt Benczúrfalva irányából Kisgéc irányába, mikor egy balra ívelő útkanyarban a járműve a vizes, csúszós úttesten megcsúszott, majd áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ott összeütközött egy személygépkocsival, és az úttestről lehaladva a füves területen állt meg.

A baleset következtében egy személy könnyű sérülést szenvedett.

Az elmúlt 24 órában további három anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megyében a rendőrök.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Országos Meteorológiai Intézet havazás miatt első fokú figyelmeztető előrejelzést adott ki 2018. január 21-re Nógrád megye területére.  

A téli időjárás velejárója a havazás. A csapadék miatt hóval borított területeken lefagyott útburkolatokra, csúszós útszakaszokra kell számítaniuk a közlekedőknek. Az útviszonyok jelentős megváltozásából adódóan a járművek könnyebben megcsúsznak, ezáltal irányíthatatlanná válhatnak, ezért kiemelten fontos a sebesség csökkentése és a hirtelen kormánymozdulatok elkerülése.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy kellő óvatossággal és körültekintéssel vegyenek részt a közlekedésben!