Bátonyterenyén járt a kormány egészségügyi szűrőbusza (videóval)

A kormány magyar gyártású szűrőbuszokat helyezett üzembe a közelmúltban, hogy hozzájáruljon az egészségtudatosság erősítéséhez, és közel vigye a különböző vizsgálatokat mindazokhoz, akik számára ez jelenleg nehezebben elérhető. A szűrőbusz az elsők között a Nógrád megyei Bátonyterenyére látogatott. A különféle díjmentes szolgáltatások iránt ezen a településen is nagy volt az érdeklődés, a város polgármestere pedig azt nyilatkozta lapunknak, hogy láthatóan hiánypótló ez a jármű, hiszen általa sokak számára teszik könnyen és gyorsan elérhetővé a különféle szűrővizsgálatokat.

Nagy-Majdon József úgy folytatta: köszönöm a Magyar Kormánynak, hogy ez a busz Bátonyterenyére érkezhetett. A város jó helyzetben van az Egészségház kapcsán, hiszen nagyon sok szűrési lehetőség elérhető, de ettől függetlenül nagyon fontos, hogy a lakosságnak a figyelmét felhívjuk az egészséges életmódra, illetve arra, hogy folyamatosan figyelni kell az egészségünkre. A nemzetstratégiában a legfontosabb, hogy egészséges állapotban legyenek a polgárok. Ez elengedhetetlen, főleg ilyen vidékeken, mint Bátonyterenye és térsége, ahol nem tudják még megengedni az emberek, hogy mindenből a minőségi ételt vegyék meg. Nagyon sok olyan kisnyugdíjas van még akinek dönteni kell, hogy a gyógyszert veszi meg magának, vagy pedig  éppenséggel a tejet vagy kenyeret. Bár a helyzetet jelentősen változott az elmúlt időszakban – emelte ki a város első embere.

Hozzátette: ezért is örülök neki, hogy az elsők között Bátonyterenyén kezdték el ezt a szűrést. Sokan látogatták meg a buszt, nagy volt az érdeklődés a különféle vizsgálatok iránt. Bízom benne, hogy sok településre el fog még jut ez a hasznos jármű. Nagy hiányt tud pótolni, hiszen fogorvosi, nőgyógyászati szűréseket és egyéb jellegű állapotfelméréseket tudnak rajta elvégezni. Én csak bátorítani tudok mindenkit,hogy vegyenek részt minél gyakrabban szűréseken és előzzék meg a különböző egészségügyi problémákat, hiszen ezáltal egy sokkal teljesebb életet tudnak élni – hangsúlyozta Nagy-Majdon József.