Újabb táncház-sorozat indul Mátranovákon

Februártól újabb hat alkalomból álló táncház-sorozat indul Mátranovákon, a Május 1. Művelődési Ház és Községi Könyvtárban. A megvalósítást a Csoóri Sándor Program pályázatán nyert összeg teszi lehetővé.

-Településünkön kiemelten fontos a hagyományok ápolása, a népművészeti értékek megismertetése. A tavalyi évben már nagy sikert aratott a 10 alkalmas „Száll a madár ágról ágra” fantázia nevet kapott táncház sorozat, mely megmozgatta a község apraját és nagyját. Ugyanakkor a megyénk egyéb pontjairól is sokan látogatták meg az eseményeket. Idén is sokszínű ,más- más tájegységek táncait ismerhetik ,és tanulhatják meg az érdeklődök, a  térség legkiválóbb táncoktatói segítségével,mindezt élő népi zenekari kíséretben. A programokon való részvétel ingyenes, bárki számára elérhető.

Első rendezvényünkre február 24 –én kerül sor, melyre a kazári Néptáncegyüttesből Farkas Rózsa és párja, Albertusz Tibor, felcsíki és tyukodi táncokat hoznak az érdeklődőknek. A talpalávaló muzsikát pedig a Dobroda zenekar biztosítja.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Kassai Ágnes