Az alsópetényi Prónay-kastélyban feltöltődhetnek az elektromos autók is

Az elektromos autóval rendelkező környezettudatos vezetők otthon vagy munkahelyükön töltik fel járművüket. A hétköznapokon kívül, egy-egy utazás megszervezésekor a töltést is tervezni kell. Magyarországon egyre több vendéglátó egység dönt úgy, hogy vendégei számára biztosítja ezt a lehetőséget. Az alsópetényi Prónay-kastély parkolójába az elmúlt évben telepítették a 22 kW maximális teljesítményű Type2 aljzatos AC töltőt.

Igaz, még nem beszélhetünk arról, hogy az elektromos autók tömegtermékek, és arról sem, hogy az első, amit a vendégek a Nógrád megyei Alsópetényben keresnek, az egy elektromos töltő, de ez hamarosan változhat. Alsópetény felkerült a töltőállomások térképére. A kastélyba és a falusi turizmus keretében a településre érkező vendégek autói között egyre gyakoribbak a zöld rendszámúak. A kastély villanyautó töltője bárki számára elérhető, telefonos egyeztetés után vehető igénybe, használata ingyenes.

Talán ez, az alábbi Mikszáth Kálmán idézet mellett még egy indok, hogy Nógrád is felkerüljön a bakancslistánkra.

„Sok földet bejártam, de mégis csak Nógrád tetszik legjobban: hegyeivel, völgyeivel, egyenesre nőtt fáival; itt úgy látom, a füvek zöldebbek, a virágok illata édesebb, mint bárhol másutt a világon. Még a felhő is mintha rózsaszínbe öltözne, amikor átsuhan fölöttünk… Ez az én igaz hazám.”