2,5 méteres hóember kapta a legtöbb lájkot a hóemberépítő versenyen

A hóemberépítés nem csak gyerekkorban, de felnőttként is remek móka. A Hóemberek Világnapján, január 18-án hirdették meg a hóemberépítő versenyt hazánk legmagasabb pontján, az 1014 méter magasan található Kékestetőn. A megmérettetésen bárki versenybe szállhatott, a feltétel az volt, hogy saját készítésű hóember melletti fotót posztolva a legtöbb lájkot szerezze meg az egyik közösségi oldalon. A kihívásra szép számmal jelentkeztek felnőtt-és gyermekversenyzők egyaránt.

Az idei játék nyertese a magyarnándori Galbács Tamás lett. Hóemberét 3 köbméternyi hóból, közel 6 óra alatt formázta meg 2,5 méter nagyságúra. Az első helyezéshez szívből gratulálunk!

– Az biztos, hogy örökre gyerek maradok, mert a gyerekek tudnak élni, játszani, szeretni és boldogok lenni. Szeretem a kihívásokat, olyan dolgokba fogok bele, amit más nem tesz meg. Újabb és újabb ötletek jutnak eszembe, amivel másokat tehetek boldoggá – mondta el a Concrete Médiának Galbács Tamás.

A világ legnagyobb hóemberének rekordját egy 2008-ban Bethelben (Maine) épült női hóember tartja. A Maine-t képviselő amerikai Olympia Snowe szenátorasszony után Olympiának keresztelt hóember 37,21 méter magas volt – olvasható a wikipédián.