Rendőrkutya fogta el az erdőbe menekülő tolvajt Nógrád megyében

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség lopás vétsége miatt bíróság elé állított egy 22 éves Nógrád megyei férfit, aki egy szórakozóhelyen ellopta az egyik vendég pulton hagyott pénztárcáját, majd egy bozótosba menekült, ahol a felkutatására induló rendőrök kutyája talált rá.

A fiatal férfi 2017. december 29-én, délelőtt egy salgótarjáni presszóban eltulajdonította az egyik vendég pulton felejtett pénztárcáját a benne lévő készpénzzel és okiratokkal együtt.

Amint a sértett észrevette a pénztárca eltűnését, azt azonnal jelezte a törzsvendégeknek, akik rájöttek, hogy a lopást bizonyára a nemrég távozó vádlott követte el, ezért ketten a keresésére indultak. A közeli buszmegállóban látták meg a férfit, aki észrevette őket, futásnak eredt és a közeli erdős területre menekült.

A sértett időközben értesítette a rendőrséget, akik egy nyomkövető kutyával együtt érkeztek a helyszínre. A kutya segítségével az erdős területen, egy bokros részen, a földön megbújva találtak rá az elkövetőre, akit elfogtak, nála az ellopott dolgokat megtalálták, azokat a sértettnek visszaadták.

A vádlottat az ügyészség, a történtek után húsz nappal, a Balassagyarmati Járásbíróság elé állította. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a többszörösen büntetett vádlott bűnösségét és őt egy év börtönbüntetésre ítélte, kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből, valamint egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság elrendelte a vele szemben korábban kiszabott, de felfüggesztett egy év négy hónap szabadságvesztés végrehajtását és megszüntette a korábbi két feltételes szabadságra bocsátását is, így azok hátralévő részét is le kell töltenie.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mert az ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Fotó: illusztráció