Havazás: több baleset is történt a csúszós utakon Nógrád megyében

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Anyagi káros közúti közlekedési baleset történt 2018. február 20-án 21 óra 45 perc körül Salgótarján belterületén. A jelenlegi adatok alapján a Medves körúton egy személygépjármű megcsúszott és egy, az út szélén parkoló személygépkocsinak ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A megye területén az elmúlt 24 órában további két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A téli időszak a balesetek megelőzése érdekében tudatos felkészülést és fokozott óvatosságot és figyelmet igényel a közlekedés résztvevőitől. Fontos, hogy mindenki alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, mivel a balesetek jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban! A gépkocsivezetőknek figyelemmel kell lenniük a megnövekedett fékútra, a gumiabroncsok csökkent tapadására, ezért ajánlott nagyobb követési távolságot tartani!

A járművek téli felkészítése szintén elengedhetetlen!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek!