Jelentősen csökkent az influenzások száma Nógrád megyében

Jelentősen csökkent az influenzás betegek száma az előző héthez képest Nógrád megyében-közölte a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Mint írják: az influenza figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján a múlt héten 511 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel megyénkben. Ez azt jelenti, hogy a megelőző hét naphoz képest bár harmadával csökkent a betegek száma, de lakosságon belüli arányuk még mindig 70 százalékkal haladja meg a járványküszöbnek tekintett értéket.

Az előző héten a sentinel orvosok által az Országos Közegészségügyi Intézet, Légúti Vírus Osztályára beküldött vizsgálati anyagokból – mint ahogyan az eddig beküldött összes mintából – az influenza B vírus kóroki szerepét mutatták ki. Az előző héten influenzaszerű tünetekkel járó megbetegedések közösségi halmozódásáról nem érkezett bejelentés Nógrád megyéből.

A megye mindkét aktív fekvőbeteg ellátó gyógyintézetében – Salgótarjánban és Balassagyarmaton – továbbra is teljes körű, míg a Pásztói Margit Kórházban a Krónikus osztályt érintő látogatási tilalom van érvényben. A látogatási tilalomról, illetve a látogatás korlátozásáról az intézmények vezetői az aktuális járványhelyzetet értékelve saját hatáskörben döntenek. A látogatási tilalom fenntartása kizárólag a betegbiztonság érdekeit szem előtt tartva történik, még ha a korlátozás némi kényelmetlenséggel is jár – teszi hozzá heti összefoglalójában a kormányhivatal.

Forrás: 3100.hu