Onkológiai centrum épül Salgótarjánban: már a kivitelezési szerződést is aláírták

A Modern Város Program keretében pénteken aláírásra került az onkológiai centrum építésének kivitelezési szerződése Salgótarjánban – közölte facebook oldalán Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. 

Több mint 13 milliárdból épül meg a központ

A beruházás 13 milliárd 380 millió forintból valósul meg 2020 végére, a Modern városok program keretében. A kórház területén épülő új onkológiai tömb háromszintes, 3300 négyzetméteres lesz.

A fejlesztés része az új sugárterápiás és a szakellátáshoz előírt eszközök, berendezések beszerzése, valamint száznégy férőhelyes parkoló megépítése.

Megújul és bővül a sürgősségi betegellátó osztály, valamint kiépül az alap-, szak- és kórházi ellátásokat digitálisan összekötő mintaprojekt is.

A legmodernebb intézmények közé emeli a Szent Lázár Megyei Kórházat

Bercsényi Lajos, a Szent Lázár-kórház főigazgatója a 130 éves intézmény történetében korszakosnak nevezte az onkológiai központ alapkövének letételét, mely április végén volt.  Mint mondta: a megyehatárokat meghaladóan, régiós szinten tudják majd biztosítani betegeiknek a legmodernebb diagnosztika után a legmagasabb szintű gyógyítást, és reményeik szerint országhatáron átnyúló ellátást is adhatnak.