„Nők a családban, nők a munkahelyen” címmel tartottak konferenciát Salgóbányán

Az „Esélyteremtés nőknek Nógrádban” elnevezésű EFOP 1.2.9-projekt keretein belül „Nők a családban, nők a munkahelyen” címmel tartott konferenciát 2019. december 5-én – bemutatva a projekt eddig elért eredményeit valamint azokat a kérdéseket, melyek felmerültek a projekt megvalósítása során – a Seagull Család és KarrierPONT, a salgóbányai Medves Hotelben.

A konferencia résztvevőit Fenyvesi Gábor, a rendezvényt szervező Nógrádi Fejlesztési Ügynökség np. Kft. kommunikációs menedzsere köszöntötte.

Ezután Körmendi Éva Anna szakmai vezető és Kiss Katalin projektmenedzser mutatta be a család és karrierpont működését, eddig elért eredményeit, a konzorciumot vezető J. L. Seagull Alapítvány képviseletében. Itt került bemutatásra a projektet bemutató első referenciafilm „Család és munka” címmel.

Sólyom Jánosné a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának osztályvezetője bemutatta a Nógrád megyei foglalkoztatási körképet és részletesen kitért a megyei női foglalkoztatás helyzetére.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság Hatósági és Jogi Főosztályának főosztályvezetője, Dr. Gregor Katalin bemutatta a hatóság szerepét, munkáját, hatáskörét és több esetet is felvillantott az EBH gyakorlatából, köztük Nógrád megyei példákat is.

Horváth-Karip Krisztina az IFKA Közhasznú np. Kft. szervezetfejlesztője és jógyakorlat szakértője „Üzlet és HR kéz a kézben – hogyan szolgálhatja egy humán fejlesztési EU-s projekt a kkv-k fejlődését? címmel tartott előadást – mint konzorciumi tag –, elsősorban Nógrád megyében eddig megszerzett tapasztalataikról.

A konferencia kísérő rendezvényeként megrendezésre került a Nógrád megyei CSAK Pontok szakmai fóruma, melyen Cserey Miklós, az IFKA szervezetfejlesztője a Szülői – családi segítő – tanácsadó képzést mutatta be.