Árokba csapódott és felborult egy autó Mátraszele közelében, négyen megsérültek

Az elmúlt napon két személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A 22-es számú főúton, Balassagyarmat elkerülő útján közlekedett személygépkocsival egy 22 éves nő 2020. január elsején 12 óra körül, amikor az egyik jobbra ívelő kanyarban a járművel megcsúszott az úttesten, átsodródott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba és ott összeütközött egy busszal. A balesetben nem sérült meg senki.

Egy 63 éves férfi közlekedett személygépkocsival a délutáni órákban Mátraterenye irányából Mátraszele felé, amikor egy jobbra ívelő kanyarban a járművel az úttesten megcsúszott, és az út menti árokba hajtott és felborult. A balesetben a jármű vezetője és három utasa is megsérült.

A megye területén az elmúlt 24 órában további egy személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy a csúszós, jeges utakon fokozott figyelemmel és körültekintéssel kell vezetni!

A téli időszakban a közúti balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban, vagy a járművet nem készítik fel a téli közlekedésre.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek! Amennyiben a közlekedés biztonságát veszélyeztető körülményt észlelnek, esetleg balesetet szenvednek vagy balesetet látnak, kérjenek segítséget a 112-es díjmentesen hívható egységes segélyhívó számon.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!