A napokban kapják meg emelt alapbérüket az egészségügyi szakdolgozók

Budapest, 2019. augusztus 8. Horváth Ildikó, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelõs államtitkára (b) és Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium védõnõi tagozatának vezetõje sajtótájékoztatót tart a védõnõk fizetésemelésérõl a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban 2019. augusztus 8-án. Mintegy négyezer védõnõ kap emelt fizetést a napokban, amely a védõnõk többéves bérrendezési programjában az elsõ emelt összegû kifizetés. MTI/Bruzák Noémi

A napokban kapják kézhez januári, emelt alapbérüket az egészségügyi szakdolgozók – mondta el az egészségügyért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Horváth Ildikó kitért arra, hogy a béremelésen kívül a munkakörülmények javításával és a szakdolgozóknak szóló különböző ösztöndíjakkal is javítani kívánnak a munkavállalók helyzetén.

Emlékeztetett: idén január elsejével 14 százalékkal nőttek az egészségügyi szakdolgozói alapbérek, az intézkedés mintegy 78 ezer szakdolgozót és négyezer védőnőt érint.