Salgótarjánban, Pásztón és Kazáron is károkat okozott a vihar

Fotó: illusztráció

A Nógrád megyei tűzoltók június 10-én is elárasztott pincéhez és lehasadt faágakhoz vonultak. A délelőtti órákban tűzesethez is riasztották őket.

Pásztón, a Munkácsy Mihály utcában szerda reggelre egy családi ház pincéjét öntötte el a lehullott csapadék. A vizet a városi hivatásos tűzoltók távolították el.

Parkoló személygépjárműre esett egy faág a vihar következtében Balassagyarmaton, a Szontágh Pál utcában. A fát a balassagyarmati hivatásos tűzoltók távolították el a gépjárműről.

Délelőtt Kazáron, a Május 1. út mellett egy faág leszakadt és fennakadt egy távközlési vezetéken. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították.

Az esti órákban lehasadt egy tizenöt méter magas fa ága és a gyalogos forgalmat veszélyeztette Salgótarjánban, a Rákóczi úton. A helyi hivatásos tűzoltók emelőkosaras gépjármű és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a faágat.

Összehordott szemét égett húsz négyzetméteren szerda délelőtt egy romos, lakatlan családi ház pincéjében Jobbágyiban, a Partalja úton. A tüzet a pásztói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság