Négy baleset történt egyetlen nap alatt Nógrád megyében

Nógrád megyében az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 36 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2020. augusztus 16-án 11 óra 30 perc körül Mátraverebély felől Kisterenye irányába, amikor a járművel az úttesten megcsúszott, majd a szemközti forgalmi sávba áttérve az árokba hajtott. A baleset következtében a sofőr megsérült.

Palotás irányából Szarvasgede felé haladt motorkerékpárral a délutáni órákban egy 21 éves férfi, amikor szalagkorlátnak ütközött és elesett. A balesetben a motoros sérült meg.

A két járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív jelzést adott.

A rendőrök a megye területén további egy személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint két ittas vezetővel szemben intézkedtek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján Nógrád megye területén az elkövetkező napokban zápor, zivatar várható. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az időjárási prognózisra való tekintettel az alábbi közlekedési tanácsokkal szolgál:

  • Özönvízszerű esőzéskor számoljon a látótávolság csökkenésével, közlekedjen lassabban!
  • Nyáron is fontos a gumiabroncsok ellenőrzése, kopott bordázatú autógumival ne közlekedjen!
  • Viharos szélben csökkentse a sebességét, fokozott figyelemmel közlekedjen, és tartson nagyobb követési távolságot!
  • A viharos széllökések kiszámíthatatlanok. Két kézzel, erősen tartva fogja a kormányt, főként erdős részről nyílt területre közlekedve, óvakodjon a hirtelen kormánymozdulatoktól!
  • Magas építésű járművek, teherautók, kamionok előzésekor a szél irányától függően számítson hirtelen fellépő oldalszélre vagy annak megszűnésére!
  • A gyalogosoknak, kerékpárosoknak hagyjon a szokásosnál nagyobb oldaltávolságot!
  • Amennyiben az úttesten vízátfolyást lát csökkentse járműve haladási sebességét! Ha már a gépjármű vízátfolyáson halad át, kerülje az intenzív fékezést, helyette a gázelvételes, motorfékes lassítást alkalmazza, megelőzve ezzel az úgynevezett „vízen futás” jelenségét.

…hogy mindenki hazaérjen!