Rács mögött marad a nógrádi emberölés gyanúsítottja

A Nógrád Megyei Főügyészség a nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult bűnügyben sikerrel indítványozta a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását.

Nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság egy 45 éves férfivel szemben, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2020. április 9-én délután Galgagután elment az egyedül élő, betegsége miatt bottal járó, 89. életévében járó ismerőséhez, hogy tőle pénzt szerezzen. Egy botot vitt magával, amivel a ház teraszán ülő sértettet hátulról többször fejen ütötte, majd a lakásba bement, és felkutatott, majd elvitt több millió forint készpénzt.

Az idős nő a bántalmazás következtében elszenvedett fejsérülései következtében a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség indítványt tett a 2020. április 12-től őrizetben, majd letartóztatásban lévő gyanúsított augusztusban lejáró kényszerintézkedésének meghosszabbítására a férfi szökésének, illetve elrejtőzésének megakadályozása céljából.

Az indítvány alapján a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírója a letartóztatást a férfi jelenlétének biztosítása érdekében 2020. október 15-ig meghosszabbította.