Káosz az utakon: egymást érik a balesetek Nógrád megyében

Fotó: police.hu

Nógrád megyében csak az elmúlt három napban négy személyi sérüléses és hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Balassagyarmat belterületén a Rákóczi fejedelem úton közlekedett személygépkocsival 2021. február 8-án 18 óra körül egy 47 éves férfi, amikor elütött egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó nőt. A gyalogos a balesetben megsérült.

A 23-as számú főúton, Nádújfalu külterületén egy 36 éves férfi haladt tehergépjárművel február 9-én az éjszakai órákban, amikor az úttesten megcsúszott és összeütközött a vele szemben közlekedő személygépkocsival. A balesetben a személygépjármű vezetője sérült meg.

Egy 37 éves férfi közlekedett személygépkocsival a 2-es számú főúton február 10-én a délutáni órákban, amikor a vele szemben közlekedő tehergépjármű pótkocsijáról egy jégdarab esett a gépkocsi szélvédőjére, amely betört. A jármű vezetője a baleset során megsérült.

A megye területén az elmúlt három napon további egy személyi sérüléssel járó és hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, Nógrád megye területén a következő napokban továbbra is havazás várható. Az utakon ezért a szokásosnál is óvatosabban és figyelmesebben kell közlekedni. Indulás előtt számolni kell azzal, hogy a szokásos menetidő megnyúlhat, a célba érés hosszabb időt vehet igénybe.

Fontos, hogy mindenki alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, mivel a balesetek jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban!

Közlekedésünk során számítani kell arra, hogy az autó könnyebben megcsúszik, és tisztában kell lenni azzal, hogy a féktávolság is jelentősen megnő, ezért érdemesebb nagyobb követési távolságot tartani!

Legyenek nagyon türelmesek, haladjanak a forgalom menetének megfelelően, és kerüljék el a kockázatos manővereket!

… hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu