Vérbe fagyva találtak egy férfit az utcán Salgótarjánban

Fotó: illusztráció

A Balassagyarmati Törvényszék elítélte azt a most 20 éves Nógrád megyei férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta ismerősét, hogy az eszméletét vesztve a járdára esett és életveszélyes sérülést szenvedett.

A fiatal férfi 2019. október 3-án két társával italozott Salgótarjánban. Egyikőjükkel összeveszett, ezért az előtte haladó férfit előbb térden rúgta, majd az ettől térdre bukó sértettet a szeme környékén is megrúgta, amitől az a földre esett, ahol a vádlott további ökölütéseket mért rá.

A bántalmazott férfi eszméletét vesztette, vérzéssel és koponyaűri levegőgyülemmel járó koponyatörést szenvedett. A bántalmazója a vérző sérülés ellenére a járdán fekve magára hagyta eszméletlen társát.

A vádlott néhány nap múlva kábítószert – amfetamint és kannabiszt – is fogyasztott, így a bíróság előtt emiatt is felelnie kellett.

A Balassagyarmati Törvényszék a büntetett előéletű fiatal férfit a Nógrád Megyei Főügyészség vádjával egyezően életveszélyt okozó testi sértés bűntettében és kábítószer birtoklásának vétségében mondta ki bűnösnek, ezért 4 év 6 hónap börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a közel 200.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést, így az eljárás másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla előtt folytatódik.