A szakmai versenyek legjobbjait díjazta a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Tanka Ágnes az NMSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója és Mihályné Balázs Melinda, az NKIK titkára az elismerés átadóján (Fotó: Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara)

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Szondi György Technikum és Szakképző Iskoláját oklevéllel és nagy összegű vásárlási utalvánnyal jutalmazta a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK). Az iskola több éve kimagaslóan eredményesen készíti fel diákjait a szakmai versenyekre.

A megszokottól eltérően január helyett márciusban rendezte meg az NKIK is a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek előválogatóit, de sajnos nem minden szakmában tudták megírni a tanulók a teszteket a járványhelyzet miatt. Az asztalos, kőműves, festő-mázoló-tapétázó, villanyszerelő, pincér, szakács, fodrász, cukrász, vendéglátásszervező, magasépítő technikus és gépgyártástechnológiai technikus szakmákban tudott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara eredményt hirdetni.

Nógrád megyéből tíz tanuló ért el 60 százalék feletti teljesítményt, ami egyben mentesíti a végzősöket a záróvizsgák jelentős része alól. Ők a korábbi években rendre a ballagásokon vehették át emléklapjaikat, de most ennek hiányában a szakmai záróvizsgákon, kiscsoportokban történt a díjazás.

Az NMSzC Stromfeld Aurél Technikum tanulói, Horváth Márk a magasépítő, Szomszéd Gábor a gépgyártástechnológiai technikus szakképesítésben; Petrovszki Lilla, az NMSZC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző iskola tanulója pedig a vendéglátásszervező szakmai versenyen ért el szép eredményt, őket emléklappal jutalmazta a kamara.

A legeredményesebben az NMSZC Szondi György Technikum és Szakképző iskola versenyzői szerepeltek. Kanyó Balázs és Hegyi Zoltán László kőműves, Juhász Dávid Róbert festő-mázoló-tapétázó szakmában bizonyította tudását. Ujvári Tamás, Molnár Máté, Czakó Alex és Hajdu Adorján villanyszerelők 80 százalék feletti remek teljesítményt nyújtottak. Ezzel az eredménnyel a 276 villanyszerelő induló között a 18. 34. 41. és 47. helyen végeztek. Őket az NKIK az emléklapon felül vásárlási utalványban is részesítette.

– Mindezek az eredmények is nagyon jól példázzák, hogy az online oktatás mennyire alkalmas tanulmányi sikerek elérésére is. Aki elszántan, céltudatosan készül a szakmai bizonyítvány megszerzésére, az ezen időszak alatt nagyon jól fel tudott készülni a versenyre; ahogyan a fent említett hét szondis diák is – hangsúlyozta Tanka Ágnes, az NMSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ezúton is újfent gratulál a fiataloknak az eredményeikhez.