Busszal ütközött, majd árokba csapódott egy autó Nógrád megyében

Nógrád megyében az elmúlt négy nap alatt egy személyi sérüléssel járó és hét anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

Egy férfi közlekedett 2021. május 13-án 16 óra 38 perckor személygépkocsival Szügy irányából Mohora felé, amikor egy egyenes útszakaszon áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba és összeütközött egy autóbusszal, amelyet követően az árokba lehaladt. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője megsérült.

Az elmúlt négy nap alatt a rendőrök további hét anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek, és két gépjárművezetőt állítottak elő, akiknek alkoholszondás ellenőrzése pozitív eredménnyel zárult.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a legjellemzőbb baleseti ok továbbra is a sebesség nem megfelelő alkalmazása az út-, és forgalmi viszonyokhoz képest, illetve az irányváltoztatás, haladás és a bekanyarodás szabályainak megszegése.

Külön ki kell emelni a sebességhatárok betartásának fontosságát! Sok baleset elkerülhető lenne, ha a járművezető a megengedett legnagyobb sebességgel haladna a veszélyhelyzet kialakulásának pillanatában. Amennyiben mégis bekövetkezik a baleset, a lassúbb ütközési sebesség enyhébb sérüléssel járhat.

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében közlekedjenek körültekintőbben, és tartsák be a közlekedési szabályokat! Ittasan soha ne üljenek volán mögé! A motorkerékpárral közlekedők pedig a meleg időjárás ellenére is minden esetben viseljenek védőruházatot!

Forrás: police.hu