Elfogták a Nógrád megyei drogdílereket: rengeteg kábítószer volt náluk

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a somoskőújfalui határátlépési pontnál ellenőriztek egy személygépjárművet, amelynek vezetőjénél és utasánál kábítószergyanús növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztály és a Cserhát Mélységi Ellenőrzési Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2021. május 12-én a somoskújfalui határátlépési pontnál ellenőrizték a gépkocsival közlekedő 32 éves K. Miklóst és utasát, a 27 éves Cs. Lajost. A rendőrök az ellenőrzéskor a gépkocsi vezetőjénél és utasánál 18 gramm, valamint 11,5 gramm súlyú zöldes színű növényi törmeléket találtak meg, amelyeken az elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott.

A nyomozók a végrehajtott kutatások alkalmával a 32 éves férfi lakásában további növényi magvakat, bruttó 1046,3 gramm növényi törmeléket, több darab növényi szárat, valamint kábítószer termesztéséhez, előállításához szükséges eszközöket találtak meg és foglaltak le. A hatóság tagjai a beszerzett adatok alapján megállapították továbbá, hogy 2021. márciusában Cs. Lajos kábítószert értékesített a 32 éves férfi részére, amelyet követően áprilisban K. Miklós egy alkalommal kábítószert adott át a 27 éves társának.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytat büntetőeljárást a 32 éves és a 27 éves salgótarjáni lakosok ellen.

Forrás: police.hu