Szalagkorlátnak csapódott egy részeg sofőr Salgótarján közelében

Nógrád megyében az elmúlt három napon személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem történt.

Egy 35 éves férfi közlekedett a 21-es számú főúton, Salgótarján irányából Hatvan felé 2021. augusztus 3-án az éjszakai órákban, amikor a járművel az úttestről lesodródott és a szalagkorlátnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járműben anyagi kár keletkezett. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív jelzést mutatott.

A rendőrök az elmúlt napokon további négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosan felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a közlekedés során felmerülő környezeti ingereket.
  • Alkohol hatása alatt a gépkocsivezető nem érzékeli időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtja végre, ennek következtében a járművet nem tudja egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

Az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően ül volán mögé, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu