Nógrád megyei áldozata is van az M7-esen történt busztragédiának

Egy 46 éves balassagyarmati nő is elhunyt az elmúlt évek legsúlyosabb magyarországi buszbalesetében, amely vasárnap hajnalban történt az M7-es autópályán – közölte a gyarmatihirek.hu.

A városi hírportál beszámolt róla, hogy az elhunyt nő korábban óvónő volt, majd a későbbiekben a helyi Polgármesteri Hivatal Gyámhivatalának munkatársaként dolgozott. Kanyó Zitáról így emlékezett meg a gyarmatihirek.hu:

„Az itt töltött 13 év során többszáz rászoruló családon és gyermeken segített áldozatos és lelkiismeretes munkájával. A Szécsényi Munkaügyi Központban a Kormány felzárkóztatási programjában dolgozott évekig, majd a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet Nógrád megyei vezetőjeként, a megváltozott munkaképességű személyek segítésében ténykedett az utóbbi években. Öntudatos és elkötelezett köztisztviselőként mindig a rászoruló, elesett embertársai támogatásáért dolgozott nagy szakértelemmel. Nyugodjon békében, emlékét megőrizzük.”

Nyolcan vesztették életüket a súlyos balesetben 

Nyolcan a helyszínen meghaltak, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek az M7-es autópályán Szabadbattyánnál történt vasárnap hajnali buszbalesetben – közölte tegnap a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Azt írták: a baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon. A balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt – írták.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a busz, melyen több mint ötvenen utaztak átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.