Rendszám és jogsi nélkül autókázott egy férfi Nógrád megyében

A Nógrád megyei rendőrök lezárták a 26 éves férfi ellen folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszát.

Járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy 26 éves herencsényi férfival szemben.

A rendőrök 2021. május 23-án 19 óra körül figyeltek fel egy rendszám nélküli gépjárműre Herencsényben, a Béke úton. A járművezető igazoltatásakor megállapították, hogy a férfit a járművezetéstől a Gárdonyi Rendőrkapitányság 2021. július 21-ig eltiltotta.

A hatóság tagjai az eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

A rendőrök a rendszám nélküli gépkocsi vezetése miatt a férfival szemben szabálysértési eljárást is indítottak.

A járművezetés az eltiltás hatálya alatt – a korábban szabálysértésként felróhatóság helyett –  2021. május 14-től hatályba lépett szigorítás alapján bűncselekménynek minősül.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a gépjárművezető a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, úgy a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény értelmében vétséget követ el és egy évig terjedő, amennyiben büntetőeljárás során kerül eltiltásra, úgy bűntett miatt akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu