Elképesztő: egymást érték a balesetek Nógrád megyében

Az elmúlt három napon két gyalogos és három sofőr sérült meg közúti közlekedési balesetben megyénk útjain.

Balassagyarmat belterületén, a Szent Imre utcában 2021. november 8-án 13 óra körül egy 17 éves lány az ott parkoló tehergépkocsi takarásából váratlanul az úttestre lépett, amelynek következtében egy személygépkocsi a lábfejére hajtott. A balesetben a gyalogos megsérült.

Egy 21 éves férfi közlekedett tehergépkocsival november 9-én a hajnali órákban a 21-es számú főutat és Szurdokpüspökit összekötő útszakaszon, amikor egy szarvas ugrott az úttestre. A sofőr azért, hogy az ütközést elkerülje a kormányt elrántotta és a szalagkorlátnak, majd a hídkorlátnak ütközött. A baleset következtében a férfi megsérült.

Ugyanezen a napon délelőtt a 2-es számú főúton egy 36 éves férfi haladt kamionnal, amikor egy kanyarban az előtte forgalmi okból lassító tehergépkocsinak ütközött. A vétlen tehergépkocsi vezetője a balesetben megsérült.

Salgótarjánban, a Bajcsy- Zsilinszky úton november 10-én 9 óra 20 perckor egy 36 éves férfi közlekedett gyalogosan az úttest menetirány szerinti bal oldalán a városközpont felől Hatvan irányába. A férfi az úttest túloldalán lévő járda felé indult, amely közben a Hatvan irányából közlekedő kamion elütötte, amelynek következtében megsérült.

Ugyanezen a napon 13 óra 37 perckor Nógrád irányából Diósjenő felé közlekedett személygépkocsival egy 22 éves sofőr, amikor a fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban a menetrend szerint közlekedő személyvonatnak ütközött. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője megsérült.

Nógrád megyében az elmúlt három napon további öt anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek bekövetkezésében sok esetben játszik szerepet a közlekedési szabályok be nem tartásán kívül a kapkodás és a figyelmetlenség is. Ne feledjék, odafigyelő, jogkövető és körültekintő magatartással a balesetek megelőzhetőek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás:police.hu