Nógrád megyében újabb 10 baleset történt: többen ittasan vezettek!

Nógrád megyében négy személyi sérüléssel járó és hat anyagi káros közúti közlekedés baleset történt az elmúlt három napon.

Egy 41 éves nő az általa vezetett személygépkocsival 2021. november 12-én a déli órákban Balassagyarmat belterületén, a Vörösmarty út és Kölcsey út kereszteződésében az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a neki balról érkező járműnek, ezért összeütköztek. A baleset következtében a vétlen személygépkocsi utasa megsérült.

Bujákon, a Kossuth úton közlekedett gépjárművel november 13-án délelőtt egy 20 éves férfi, amikor a kanyarban megcsúszott, a szemközti forgalmi sávba áttért és nekiütközött a szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A beleset következtében a 20 éves férfi megsérült.

Ugyanezen a napon 16 óra körül Érsekvadkert belterületén, a Kossuth úton egy 16 éves fiú jobbra kanyarodása során járművével megcsúszott, az úttestről lehaladt és az út menti villanyoszlopoknak ütközött. A baleset során a jármű vezetője és utasa is megsérült. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a fiú vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A 22-es számú főúton, Balassagyarmat irányából Őrhalom felé közlekedett személygépkocsival egy 39 éves férfi 22 óra körül, amikor a balra ívelő útkanyarulatban a nedves felületű úttesten megcsúszott, áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a vele szemből közlekedő gépkocsinak ütközött. A baleset során a 39 éves sofőr megsérült. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

Nógrád megyében az elmúlt három napon a rendőrök további hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az elsőbbségi-, és kanyarodási szabályok megszegése a főbb baleseti okok között szerepel.

A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél – a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt – meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni. Aki a védett úton érkező részére nem biztosít elsőbbséget az nem csak a saját, de mások életét is veszélyezteti! Egy védett úton közlekedő járművezető ugyanis nem számít arra, hogy egy útkereszteződésben az elsőbbséget nem kapja meg, és a váratlan szituációban máris elkerülhetetlen a baleset!

…hogy mindenki hazaérjen!