Pályaorientációs napot tartottak a bátonyterenyei szakképző iskolában

Bátonyterenye Város Önkormányzata a TOP-5.1.2-15-NG1-2016-00002 számú „Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna” helyi foglalkoztatási paktum keretein belül Őszi pályaorientációs napot szervezett 2021. november 15-én a Fáy András Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium intézményében. 

A helyi foglalkoztatási paktum fontos célkitűzése, hogy az általános iskola 7-dik és 8-dik osztályos tanulói számára bemutassa a térség képzési, és továbbtanulási lehetőségeit és a különböző szakmák szépségeit.

A rendezvény alkalmával a mátranováki Fekete István Általános Iskola és a bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói próbálhatták ki a különböző szakmaterületeket a Fáy András Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pedagógusainak segítségével.

Az intézmény tanműhelyében fémipari foglalkozás során alumíniumból kistálcát, drótból karácsonyfadíszeket, fémlemezből virágot készítettek a tanulók. A könnyűipari kézműves foglalkozás során karácsonyfadíszt alkottak filcanyagból. A faipar szépségeit, fortélyait szalvétatartó és ceruzatartó készítése során ismerték meg a gyerekek. A különböző fém- és faipari gépeket kipróbálhatták, az elkészült műveket pirogravírozással díszíthették.

Az iskola rendészeti képzésének megismerése érdekében a tanulók megtekintették a katonai termet, kipróbálhatták a lövészetet. Megismerkedtek a különböző fegyverekkel, a fegyver szét- és összeszerelésének technikájával, megtekintettek egy önvédelmi bemutatót.

A rendezvényen 45 fő tanuló és kísérő pedagógusaik vett részt. A gyerekek lelkesen, érdeklődve próbálták ki a különböző foglalkozásokat. Rengeteg élménnyel gazdagodva tértek haza.

A következő őszi pályaorientációs napot 2021. november 22-re tervezik a szervezők, melyre a meghívást a térség iskolái már megkapták.

A szervezők bíznak benne, hogy sok gyermeknek lesz még módja részt venni a következő őszi  pályaorientációs napon.