Több lakásba is betörtek Salgótarjánban: mindent vittek, ami mozdítható volt

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást Sz. Kálmán salgótarjáni lakos és társai ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján Sz. Kálmán 28 éves salgótarjáni lakos és társai 2021. év elején a megyeszékhelyen három ingatlanba törtek be. Sz. Kálmán és Cs. Lajos 27 éves szintén salgótarjáni, valamint O. Ádám 25 éves pásztói lakos 2021 februárjában egy lakás ajtaját befeszítette és onnan hűtőszekrényt, valamint rézzel bevont kábeltekercset, kéziszerszámokat, valamint hosszabbítókat vitt el. Pár nappal később a 28 éves férfi és a 27 éves társa egy hétvégi ház hátsó ablakáról a rácsot erőszakkal lefeszítette és az ingatlant átkutatta, majd onnan két egyedi gyártású elektromos hősugárzót, porszívót, valamint más értékeket lopott el.

A nyomozás során megállapítást nyert továbbá, hogy Sz. Kálmán és Z. Miklós 19 éves salgótarjáni lakos ugyanebben az időszakban egy családi házba ment be hasonló módszerrel. Az épületből konyhai eszközöket, gáztűzhelyet, automata mosógépet és televíziót, valamint szekrénysort szállítottak el.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló Sz. Kálmán ellen többrendbeli lopás bűntett és lopás vétség, míg Cs. Lajos ellen lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt, Z. Miklós ellen lopás bűntett, míg O. Ádám ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait az illetékes ügyészségnek megküldték.

Forrás: police.hu