Újabb balesetek történtek Nógrád megye útjain, részeg sofőröket is fogtak a rendőrök

Az elmúlt napokban egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

Egy 48 éves férfi haladt 2021. november 22-én 12 óra 25 perckor egy járműszerelvénnyel Szendehely irányából Katalinpuszta felé, amikor egy lejtős jobbra ívelő kanyarban a tehergépjármű mögé kapcsolt pótkocsi kisodródott, és neki ütközött a vele szemben közlekedő személygépkocsi elejének. A jármű ennek következtében a külső sávba kitért és a mögötte közlekedő gépkocsinak ütközött. A baleset során az egyik személygépkocsit vezető nő megsérült.

Az elmúlt három napon a megye rendőrei további egy személyi sérülésel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és két ittas járművezetővel szemben intézkedtek Nógrád megye rendőrei.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy ebben az időszakban is jellemzően sok az úgynevezett pályaelhagyásos baleset. A leginkább az útkanyarulatokban bekövetkező baleseteknél a jármű a forgalmi sávot elhagyva letér az útpályáról, vagy út valamely tartozékának ütközik. Ezért télen főleg az útkanyarulatokat mérsékelt sebességgel és körültekintéssel közelítsük meg, hiszen ott vízátfolyások, lefagyások lehetnek, mely a nem megfelelő sebességgel és esetleg kopott (nem megfelelő bordamélységű) gumiabronccsal kombinálva a már említett baleseti fajtát okozhatja.

… hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu