Egymást érték a balesetek a csúszós utakon Nógrád megyében

Megérkezett a rendőrség baleseti összefoglalója.

Egy 47 éves férfi 2021. december 4-én 13 óra 50 perc körül Becskén, a Fő útról az Árpád útra, jobbra akart bekanyarodni gépjárművel, amikor árokba hajtott. A baleset következtében utasa megsérült.

Mátraverebély Csengerháza településrész belterületén közlekedett személygépkocsival egy 23 éves férfi december 5-én 19 óra 45 perc körül, amikor egy balra ívelő kanyarban megcsúszott és egy családi ház kerítésének, majd az épületnek ütközött. A jármű vezetője sérült meg a balesetben.

Az elmúlt négy nap alatt további egy személyi sérüléssel járó, tíz anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és két ittas járművezetővel szemben intézkedtek a megye közútjain a rendőrök.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a mai napon az Északi-középhegységben havas eső és eső várható, amelyek növelhetik a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Kérjük, közlekedjenek fokozott óvatossággal! Felhívjuk az autósok figyelmét, hogy az időjárási tényezőkre figyelemmel tartsanak nagyobb követési távolságot az előttük haladó mögött!

Mindig tartsák szem előtt a látni és a látszani elvet! Lakott területen belül ne csak éjszaka, hanem nappal is kapcsolják fel a tompított fényszórót akkor, ha a látási viszonyok korlátozottak, erősen borult az idő, köd, eső, havazás miatt lecsökken a látótávolság. Tiszta időben pedig már a késő délutáni óráktól, szürkületben is használják a tompított világítást! Lakott területen kívül nappal, jó látási viszonyok között is mindig használják a tompított fényszórót vagy a menetjelző lámpát, korlátozott látási viszonyok esetén pedig a tompított világítást!

Ne feledjék, rossz látási viszonyok között hosszabb a reakcióidő, míg csúszós úton megnő a féktávolság! A csapadék miatt számoljanak a szokásosnál hosszabb menetidővel, és vezessenek lassan, körültekintően!

…hogy mindenki hazaérjen!