Más nevére vett tévét egy 27 éves nő Nógrád megyében

Fotó: illusztráció

A szécsényi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a 27 éves nővel szemben, aki az egyik telekommunikációs cégtől más adataival kitöltött nyilatkozat felhasználásával vásárolt televíziót.

A rendőrségen az  egyik  telekommunikációs társaság 2021. október 13-án tett feljelentését, miszerint ismeretlen tettes hamis okiratot felhasználva televíziót vásárolt, és a cégnek kárt okozott.

A szécsényi rendőrök beazonosították és a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 27 éves szécsényi lakost, aki 2020. december 12-én egy hölgy adatait felhasználva nyilatkozatot töltött ki. A nyomtatványt a telekommunikációs vállalathoz az interneten eljuttatta és azzal televíziót vásárolt. A cég a terméket a 27 éves nő részére kiszállította, aki a szerződés szerinti törlesztőrészleteket nem fizette, amellyel a vállalat részére 145.287 Ft kárt okozott.

Megállapítást nyert az is, hogy a feltételezett elkövető ellen más hatóság is folytat hasonló jellegű bűncselekmények miatt eljárást.

A Szécsényi Rendőrkapitányság az üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás vizsgálati szakaszát befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu